Intelligens otthon – okos ház

Intelligens otthon, intelligens rendszer, intelligens épület, smart home. Egyre többet halljuk ezeket a kifejezéseket, de most megtudhatja részletesebben, hogy Önnek mire is jók ezek az eszközök, az okos ház rendszerek.

A sokoldalú intelligens otthonok

Intelligens otthonokIntelligens otthonnal (épületautomatizálással, épületvezérléssel, kinek hogy tetszik) 2004-ben találkoztunk először. Azóta óriási fejlődésen mentek keresztül és már az áruk sem a luxuskategóriába tartozik, hanem mindenki számára elérhetővé váltak. A legfontosabb, amit az okosotthon nyújtani tud az a biztonság, energiatakarékosság és a kényelem.

Az általunk forgalmazott intelligens otthonvezérlő rendszer előnyei többek között, hogy utólag is, minden fúrás-faragás, vezetékezés nélkül telepíthető és a későbbiek során – az igények alakulásával – modulonként bővíthető. Az otthoni wi-fi hálózathoz csatlakoztatjuk, így a biztonsági szintjét magunk állítjuk, ahogy azt egy online bankolás, vagy egyedi igényeink is megkövetelik.

Az innovatív intelligens otthonok

A smart home a jövőhöz is alkalmazkodik. Bármikor bővíthető, kezeli az egyre modernebb eszközöket, az intelligens háztartási gépeket és többek között a függetlensége miatt sem tud elavulni, ezért sem lehet egy intelligens otthon kialakítása kidobott pénz, nem beszélve arról, hogy ha költözünk, az okos otthon rendszereket magunkkal vihetjük.

Néhány példa arra, hogy mire is használhatjuk az intelligens otthon rendszereket:

Okos otthon a biztonság oldaláról megközelítve

Amikor hosszabb ideig távol vagyunk, alkalmazhatjuk a jelenlét szimulációt, ami úgy kapcsolja a világítást, mozgatja a redőnyt, mintha otthon lennénk, így elriasztja adott esetben a betörőket is. Az intelligens otthon Önnek is nagyobb nyugalmat biztosít.

Az intelligens rendszer érzékelőinek segítségével, megvédhetjük otthonunkat a víztől, tűztől, betörőktől és jelentést kaphatunk minden mozzanatról, ami a házban történik. Például, amikor a tűzhelyen felejtünk valamit, a vezérlés kikapcsolja a tűzhelyet, bekapcsolja a szellőztető rendszert, kinyitja az ablakot és értesít minket az eseményekről. A távvezérlésű okos otthon programnak hála, út közben is nyomon követhetjük az eseményeket.

Ha éjszaka éppen valami neszre ébredünk, egy gombnyomással bárhol kapcsolhatunk világítást az intelligens otthon programmal úgy, hogy ki sem kelünk az ágyból, ezzel elriasztva az esetleges illetéktelen betolakodót.

Okos otthon az energiatakarékosság, gazdaságosság és a kényelem oldaláról megközelítve

Energiatakarékos okos házBeállíthatjuk, hogy amikor kilépünk a házból, a rendszer automatikusan áramtalanítsa azokat az elektromos eszközeinket, amelyek feleslegesen fogyasztják az energiát még kikapcsolt állapotban is.

Az okos otthon vezérléssel optimalizálhatjuk házunk fűtését és hűtését és talán ebben érhetjük el a legnagyobb energia-megtakarítást. Például amikor nem vagyunk otthon, akkor egy alacsonyabb hőmérsékletet csinál a rendszer, de mire hazaérünk már egy kellemes klíma vár minket. Ha váratlan időpontban érkezünk, akkor is út közben, vagy indulás előtt már megadhatjuk, hogy milyen hőmérséklet fogadjon bennünket.

Ugyanez a helyzet a világítással is. A fényforrásaink automata, vagy távolról vezérelt kapcsolási lehetősége is a fent felsorolt célokat szolgálja. Megadhatunk többféle világítási képet, amit pl. vacsorához használunk, vagy lefekvés előtt, tv-nézés közben, vagy éppen a fogadófényt, amikor hazaérve belépünk a lakásba. De hányszor hagytuk már véletlenül felkapcsolva a villanyt, vagy bedugva a telefontöltőnket, nem beszélve a vasalóról? Az intelligens otthon-rendszer alkalmazása mellett, ilyen esetek többé nem fordulhatnak elő!

Az intelligens dugalj bármikor megmutatja, hogy mennyi a rajta keresztül működő elektromos eszközünk aktuális fogyasztása, vagy éppen be- és kikapcsolhatjuk akár a telefonunkról. Elkészíti nekünk az energiafogyasztási naplót is, amin megnézhetjük mennyi energiát használtunk el korábban.

A rendszer kültéri érzékelőit összehangolhatjuk az online elérhető időjárási adatokkal, így például a kerti öntöző sem pazarolja feleslegesen a vizet, ha nem vagyunk otthon és esik az eső. Ha viharveszély van, a rendszer leengedi a motoros redőnyöket, hogy az ablak nehogy megsérüljön.

Az intelligens rendszer érti, tudja és teszi a dolgát, így biztonságban tudhatjuk otthonunkat mindig minden körülmények között. Ez a néhány mondatban leírt információ töredéke volt annak, amit egy okos otthon nyújtani tud Önnek és családjának,. ezért keressen minket bátran és ismerje meg az okos házakban rejlő további lehetőségeket is!


Épületautomatizálás – okos otthon vezérlő rendszer

ÉpületautomatizálásA vezeték nélküli Fibaro könnyen beépíthető, és más típusú védelmi rendszerrel együtt is alkalmazható. Az okos otthon programmal szabályozhatók az elektromos eszközök, fényforrások, öntözőrendszerek, stb.- tabletről, mobilról akár út közben is. Az intelligens otthonvezérlő mindig friss jelentéseket küld (pl. vihar várható), megszünteti a veszélyforrásokat, 100%-os védelmet biztosít. Tovább…

Miniatűr intelligens otthonvezérlő

Okosotthon vezérlőkA Fibaro rendszernél két központi egység közül választhatunk. Ezek a központi vezérlők irányítják az elektromos eszközöket (riasztó, hőfokszabályzó, telefontöltő, vasaló, televízió); egy központ akár 230 különböző egységgel is képes kommunikálni egyszerre.
Felhasználóbarát kezelőfelületének hála, az okos ház távolról is könnyedén vezérelhető. Tovább…

Intelligens otthon – Motion Sensor, mindent lát

Jelzi és jegyzi a mozgás,- fény,- hőmérséklet,- gyorsulás,- legapróbb változásait. Érzékeli a helyváltoztatásokat, indikálja a veszélyforrásokat: pl. behatolás, tűzeset. Könnyedén alkalmazkodik más védelmi-és okos ház rendszerekhez is, érzékenysége személyre szabottan optimalizálható (nappali, háló). Távolról is aktiválható és időzíthető (pl. hőfokszabályzás). Tovább…

Okos otthon, mindig készenlétben – Door/Window Sensor

Az okos nyitásérzékelő felügyeli a nyílászárók aktuális állapotát (nyitva, zárva), jelzi a helyzetükben felmerülő változásokat, beltéri-és kültéri használatra egyaránt alkalmas. A készülék, akárcsak az intelligens otthon rendszer, könnyedén telepíthető, hőmérsékletmérővel tovább bővíthető (hőfok-szabályozás, szellőztetés). A Fibaro központi vezérlővel előre programozható eseményeket állíthatunk be (ajtónyitásnál a villany felkapcsol, stb.) Tovább…

Okos otthon, mert minden csepp számít – Flood Sensor

A Fibaro vezetéknélküli vízérzékelő vízzáró burkolattal ellátott intelligens otthon berendezés, amely 3 db ultraérzékeny szenzorral rendelkezik. Érzékenységének köszönhetően azonnal észleli a vízcsöpögést, szivárgást, és a hőmérsékletváltozást is; mindezeket különböző színekkel is jelzi. Tovább…

Tűzbiztos okos ház – Smoke Sensor

A Fibaro Füstérzékelő jelez a legkisebb fenyegetésekre is: hőérzékeny, füst érzékeny és a Világ egyik legkisebb vezeték nélküli füstérzékelője. A szenzor érzékenysége igény szerint állítható, beállítástól függően egy elemmel akár 3 évig is működik folyamatosan. Hőálló burkolata védi a készüléket még 200 Celsius fokban is. Kevés energiafogyasztással dolgozik. Tovább…

RGBW vezérlő

A lámpák, ventilátorok, okos házak vezérlésére kifejlesztett eszköz, amely hangulatvilágítások optimalizálására alkalmas. 4 analóg bemenettel rendelkezik, így más érzékelők csatlakoztatásával a központi egységen keresztül képes a talajnedvesség, páratartalom mérésére is; vagy a fürdőkád világítását a víz hőmérsékletéhez állítja. Tovább…

Fibaro okos otthon – fali csatlakozó

Az intelligens dugalj egyszerűen a konnektorba helyezhető és wifi kapcsolattal csatlakoztatható a központi egységhez. Távolról kapcsolhatja vele az elektromos eszközöket ki és be, méri és naplózza azok fogyasztását. A rendszerrel listázhatja a fogyasztók energiahasználatát, megtervezheti és optimalizálhatja az energiafelhasználási költségeit. A csatlakozófedélnek köszönhetően gyermekbarát. Tovább…

Okos otthon vezérlés – Swipe kontroll pad

Az okos ház rendszer irányítása most még kényelmesebb. A Swipe alkalmazásával bármilyen elektromos készülék érintés nélkül irányítható (villany fel, redőny le, stb.). Az egyénileg programozható pad képes az egyszerű és összetett kézmozdulatok értelmezésére, és a központi egységgel az azokhoz tartozó utasítások végrehajtására. Az elegáns készülék szem előtt, de akár elrejtve (falba építve) is alkalmazható. Tovább…

Scroll to Top