ingyenhitel

MFB energiahatékonysági hitel napelemes rendszerre

 

A Széchenyi 2020 program keretében 2017. február 24-én kihirdetésre került a “Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (GINOP-8.4.1/A-17 ill. VEKOP-5.2.1-17) hitelprogram termékdokumentációja.

0% THM hitel napelemrenapelem kamatmentes részletre ecohome2017. április 24-én elindult a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) 115 milliárd forintos keretű országos hitelprogramja. A nulla százalékos kamattal és 10% önrésszel elérhető hitel akár 20 éves futamidőre is igényelhető. Családi házak esetében akár 10 millió forint, társasházaknál lakásonként akár 7 millió forint is igényelhető.

Ha az MFB hitelből valósítja meg a napelemes rendszerét, akkor a napelemes rendszer által a villanyszámlában biztosított havi megtakarítás garantáltan magasabb lesz, mint a hitel havi törlesztőrészlete.

 

A kölcsön deviza neme:

magyar forint

Mekkora az önerő mértéke?

Az Önerő elvárt mértéke a Projekt elszámolható költségének minimum 10%-a. Az Önerőbe a lakás-előtakarékossági számlán lévő, az állami támogatással és betéti kamattal növelt megtakarítási összeg bizonyos esetekben beszámításra kerülhet. A Hitelprogram során felmerülő adminisztrációs tevékenységek költségei, így különösen az ingatlanra vonatkozó tulajdoni lap másolata beszerzésének költsége, az értékbecslés díja, valamint az energetikai tanúsítvány és az ingatlanbiztosítás díja az Önerő terhére is elszámolható.

A kölcsön kamata, díjak, jutalékok:

  • Kamat: fix 0% / év
  • Kezelési költség: Nem kerül felszámításra.
  • Rendelkezésre tartási jutalék: Nem kerül felszámításra.
  • Előtörlesztési díj: Nem kerül felszámításra.
  • Szerződésmódosítás díja: Nem kerül felszámításra

Futamidő:

A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 20 év, amely az esetleges Türelmi és Rendelkezésre tartási idővel együtt értendő.

Rendelkezésre tartási idő: 

A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónap.

Türelmi idő:

A Rendelkezésre tartási idő végétől számított maximum 12 hónap.

A korszerűsítés fizikai befejezésének határideje:

A szerződéskötéstől számított 12 hónap.

A biztosítékok köre:

Az elvárt fedezettség mértéke TERMÉSZETES SZEMÉLY KÖLCSÖNFELVEVŐ ESETÉN:

5 millió Forint kölcsönösszeget meg nem haladó Kölcsön esetén biztosíték adása nem szükséges,

5 millió Forint kölcsönösszeget elérő, vagy azt meghaladó Kölcsön esetén a tőkekitettség legalább 50%-a;

TERMÉSZETES SZEMÉLY KÖLCSÖNFELVEVŐ ESETÉN a korszerűsítéssel érintett ingatlant kötelező a fedezeti körbe bevonni, amennyiben a Kölcsön összege a 5 millió Forintot eléri, vagy azt meghaladja.

Az alábbi biztosítéki formák fogadhatók el:

ingatlanon alapított jelzálog

fizetésiszámla-követelésen alapított óvadék

Fontos!

Az energia megtakarítást a korszerűsíteni kívánt épület felújítás előtti, meglévő állapotára vonatkozó hitelesített energetikai tanúsítvánnyal és a korszerűsítés utáni állapotra vonatkozó energetikai előtanúsítvánnyal kell igazolni.

 

További részletekért keresse fel az MFB oldalát, vagy KÉRJEN AJÁNLATOT az oldal alján található űrlap kitöltésével és a közlendőbe írja be, hogy a hitelkonstrukció is érdekli!

Állunk rendelkezésésre a teljes ügyintézésben!

[contact-form-7 id=”185″ title=”1 kapcsolati űrlap”]

 

Scroll to Top